06-46663673

Babymassage

Een kindje krijgen is een prachtige ervaring. Je geniet met volle teugen van het ouderschap en van je baby, maar zou het niet heerlijk zijn als je nòg beter met je kindje kunt communiceren? En dat jij op het moment dat je kindje last heeft van krampjes, of de slaap maar niet kan vatten jij net dat beetje extra kan doen? Dan is een cursus babymassage bij Mindful Moments iets voor jou. Het belangrijkste communicatiemiddel van een baby is de huid. Door regelmatige massage leren jij en je kindje elkaar nog beter kennen en help jij je kindje ontspannen, slapen en groeien.

Cursus babymassage – voor jou en je kindje

Bij Mindful Moments leer jij je kindje masseren met liefdevolle aandacht, voor een ontspannen baby. Babymassage is niet alleen een heerlijk momentje samen, het is ook goed voor het welzijn en de ontwikkeling van je kindje.

Babymassage bevordert en stimuleert onder andere:

N

Stimuleert hechting

 
N

Versterkt immuunsysteem

 
N

Stimuleert doorbloeding

 
N

Stimuleert spierontwikkeling

 
N

Stimuleert spijsvertering

 
N

Stimuleert diepe slaap

 

Locatie en data

Let op: gedurende de zomerperiode zijn er geen cursussen, maar workshops babymassage. Zo kun je toch genieten van babymassage zonder in de knel te komen met je vakantie. 

Maandelijks biedt Mindful Moments cursussen babymassage aan. Alle cursussen zijn aan de Lange Viestraat (de Planeet) bij yogastudio vandaan.

De cursussen zijn geschikt voor ouders van baby’s tussen 6 weken en 6 maanden.

cursus babymassage

In 3 lessen van 75 minuten leer je je kindje masseren volgens de shantalamethode. Dit is een eenvoudig aan te leren ontspanningsmassage. In India wordt deze manier van masseren gebruikt bij de dagelijkse verzorging van baby’s. Het is een manier van liefdevol contact maken met je kindje die bijdraagt aan zijn of haar welzijn en ontwikkeling. Naast massagetechnieken leer je ook tiltechnieken en bijvoorbeeld hoe je gebruik kunt maken van de Tummy Tub voor extra ontspanning. Deze cursus is uitermate geschikt als leuke activiteit met je kindje en als je op zoek bent naar een moment van ontspanning samen. We werken met kleine groepen van 3-5 ouders, waardoor er ruimte is voor de wensen en behoeften van ouder en kind.

privéles of cursus

Wil je de babymassage graag leren, maar liever op een ander moment of liever één op één? Dat kan. Mindful Moments biedt privélessen en cursussen bij ons in de praktijk of bij jou thuis.

Een privéles of cursus kun je aanvragen per e-mail of telefoon. Samen bekijken we wat een geschikt moment is voor jou en je kleintje.

Hoe gaan we jouw kindje helpen?

Zelf aan de slag

In 4 lessen leer je de gehele Shantalamethode, zodat je daarna in staat bent je kindje zelf thuis te masseren.

Hulp bij klachten

Tijdens de laatste les is extra aandacht voor oa buikmassage bij krampjes en oefeningetjes die verlichting geven bij overstrekken.

Aanvullende thema's

Naast de massages worden een aantal aanvullende thema’s behandeld zoals je kindje veilig dragen, huil- en slaapgedrag van baby’s en vele praktische tips.

Cursusdata

De eerstvolgende 2-daagse avondcursus start op 5 juni.

De eerstvolgende 4-daagse ochtendcursus start op 7 juni.

“De babymassagecursus van Mayke heeft ons heel erg geholpen bij de darmkrampjes van onze zoon. De geleerde technieken konden we meteen in de praktijk toepassen en gaven onze zoon duidelijk verlichting en ontspanning. Meestal kwam een dag later de poep die vastzat en daarmee was ook onze blije, tevreden baby weer terug. Een absolute aanrader!”

Angeline

”In een intieme, persoonlijke setting leer je om je baby een heerlijk rustgevende massage te geven. Ik breng het nu zo vaak mogelijk thuis in de praktijk. Mayke legt alles helder en geduldig uit en de mix tussen theorie en praktijk is interessant. Een aanrader!”

Simone

“Ik heb met veel plezier deelgenomen aan de cursus baby massage bij Mayke. Mayke legt alles goed uit en denkt goed met je mee. Doordat je een duidelijke reader mee krijgt en massage olie kan je direct thuis aan de slag. Mijn dochter en ik genieten van de massages. Een echte aanrader!”

Nienke

Contact

Postadres:
Dennewitjeshof 25
3544 VN UTRECHT
T: 06 - 46663673
E: info@mindful-moments.nl

Bedrijfsgegevens

Di: 09:00 - 17:30
Wo: 09:00 - 17:30
Vr: 09:00 - 17:30

KvK: 68423381
BTW: NL016881102B01