06-46663673

Over Mij

Moeder zijn is voor mij het mooiste wat er is. Toch is het niet altijd gemakkelijk. Mindfulness helpt mij om het moederschap heel bewust te beleven en te genieten van alles wat erbij hoort. Loopt bij mij dan altijd alles op rolletjes? Dat niet. Ik zie elke dag als een nieuwe uitnodiging om te oefenen, om op te merken wat er nu is, op dit moment. Ook als ik soms zou willen dat het anders was. Want hoe belangrijk ik het ook vind om mijn doelen te behalen, juist de weg ernaartoe maken het leven de moeite waard.

Even voorstellen

Mijn naam is Mayke den Ouden. Ik heb pedagogische wetenschappen en maatschappelijke opvoedingsvraagstukken gestudeerd aan de universiteit Utrecht. Tijdens mijn studie heb ik veel geleerd over kinderen en over opvoeden. Hoeveel ervaring ik ook had met andermans kinderen, toen ik in 2016 zelf moeder werd leerde ik pas echt wat er allemaal bij komt kijken. Want hoe mooi het ook is om kinderen te hebben, er zijn momenten dat je uit balans raakt. Om me heen zie ik veel ouders worstelen met hun nieuwe rol als ouder. Een zwangerschap en ook de periode dat je net ouder bent kunnen het evenwicht in je leven verstoren. Het mooie is dat je zelf veel kunt doen om de balans te herstellen.

 

When life throws you lemons…

Met uit balans raken heb ik flink wat ervaring. Door een verkeersongeluk veranderde mijn wereld en alles wat ik kende. Mijn werk als onderzoeker op de universiteit van Amsterdam heb ik moeten opgeven. Ik ben jaren bezig geweest met herstellen en nog steeds niet helemaal ‘gezond’ volgens de artsen. Tijdens mijn revalidatie ben ik gestart met het beoefenen van mindfulness en yoga. Ik heb geleerd hoeveel je zelf kunt doen om je goed te voelen en tegelijkertijd te accepteren dat het leven soms anders loopt dan je vooraf had gepland. En dat dit ook oké is.

 

Weer terug in balans

Inmiddels heb ik meerdere opleidingen afgerond op het gebied van yoga, mindfulness en massage, voor zowel volwassenen als voor kinderen. Dit heeft me enorm geholpen bij mijn eigen herstel. Nu wil ik mijn kennis en ervaringen graag delen met anderen. Wat mij het meest aanspreekt in mijn werk is de relatie tussen ouder en kind en dat echt contact maken met je kindje een wereld van verschil kan maken. Toen ik moeder werd heb ik dit zelf ervaren. Onze zoon had een lastige start met veel pijn, en wat ben ik blij dat ik iets voor hem kon doen, maar ook voor mezelf. Want door goed voor mezelf te zorgen, kon ik ook de beste versie van mezelf zijn voor hem.

 

Hoe kan ik jou helpen?

En daar gaat het over in mijn trainingen en individuele sessies: de relatie tussen ouder en kind en ècht contact maken met je kindje. Dit begint met goed voor jezelf zorgen. Want als jij lekker in je vel zit, dan is er ruimte en aandacht voor je kindje, zowel in de buik als daarna. Dit kan met behulp van mindfulness en massage. Deze twee versterken elkaar. Als je lichamelijk lekker in je vel zit, dan voel je je mentaal ook sterker en ben je flexibeler voor datgene wat op je pad komt. En andersom geldt hetzelfde. Zowel mindfulness als massage gaat voor mij over jezelf goed leren kennen, over leren genieten van wat er nu is, zodat je ook sneller aan de bel kunt trekken als er iets niet goed is. Uiteindelijk leer je gemakkelijker omgaan met de drukte en stress van alle dag en je leven zo inrichten dat zowel jij als je kindje er blij van worden. Dat is iets wat iedereen verdient en daarom wil ik jou hier graag bij helpen.

Daan den Ouden is de eigenaar van VolDaan-Massagepraktijk en stelt zich graag voor

Contact

Postadres:
Dennewitjeshof 25
3544 VN UTRECHT
T: 06 - 46663673
E: info@mindful-moments.nl

Bedrijfsgegevens

Di: 09:00 - 17:30
Wo: 09:00 - 17:30
Vr: 09:00 - 17:30

KvK: 68423381
BTW: NL016881102B01